Etusivu
Lajit

Brazilian jiu-jitsu:

Brazilian jiu-jitsu on judosta ja ju-jutsusta kehitetty nykyaikainen ja toimiva kamppailulaji, joka keskittyy vahvasti maassa käytävään kamppailuun. Lajille ominaisia tekniikoita ovat alasviennit sekä maassa tehtävät lukot ja kuristukset. Lajin kehittivät Gracien veljekset 1900-luvun alussa. Lajin tehokkuutta ja toimivuutta on testattu jatkuvasti vapaaotteluturnauksissa. Harjoittelu on hyvin suurilta osin kovaa sparraamista ja tekniikoiden soveltamista täyden vastuksen antavaan vastustajaan. Laji on painottunut kolmelle osa-alueelle: vapaaottelu, urheilu-ju-jutsu ja itsepuolustus.
Brasialian jiu-jitsu on yksi maaliman nopeimmin kasvavista urheilu-lajeista. Laji on ottanut vastaan maailman myrskyn. Laji leviää nopeasti ja on kääntänyt kamppailulaji maailman ylösalaisin korostaen tosielämän tilanteita ja tuloksia. Aiemmin oletuksena pidettiin sitä että kun kamppailu meni maahan taistelu oli ohi. Brazilian jiu-jitsu käänsi tämän ajattelu mallin kun Graciet voittivat yhdeksänkymmenluvun alussa kaikki vastustajat huolimatta heidän harjoittelu taustoistaan ja lajistaan. Totuus tässä on se, että taistelu menee usein clinchiin ja sen jälkeen joudutaan maahan. Silloin ei ole enää väliä millään hassuilla liikkeillä tai edes lyönneillä jos olet joutunut kuristukseen tai lukkoon, taistelu on ohi. Tässä on tämän nerokkaan lajin hienous.

Submission Wrestling:

Submission fighting eli lukkopaini on lajina nykyajan vapaapainia, johon on yhdistetty lukot ja kuristukset. Laji muistuttaa vuosisadan alun vapaapainijoiden suosimaa ottelutyyliä. Submission fightingissa ei hartiat ns.kastu eli ottelija voi otella vielä selältäänkin. Kilpailuihin osaa ovat ottaneet Brazilian ju-jutsun, painin, judon sekä vapaaottelun harrastajat. Lajin MM-kilpailut järjestetään Abu Dhabissa, jossa Abu Dhabi Combat Club on isännöinyt kilpailuja. MM-kilpailuissa ottelupalkinnot ovat olleet erittäin merkittäviä.

Shooto-Vapaaottelu:

Shooto eli vapaaottelu (NHB) on Japanista lähtöisin oleva ns. all-round kamppailulaji, jossa on yhdistetty monien eri pysty- ja mattokamppailulajien tekniikoita yhdeksi toimivaksi kokonaisuudeksi. Japanilaiset kehittivät saamistaan opeista kilpailulajin, jota alkuun kutsuttiin "hard style" nimellä. Shooto kilpailuja Japanissa on järjestetty jo yli 20 vuoden ajan ja se on Japanin ja maailman levinnein vapaaotteluorganisaatio. Kombat Klubi on suomen vapaaotteluliiton jäsenseura. (vapaaotteluliiton jäsenseurat löytyvät täältä)

Streetwise:

Streetwise on realistiseen itsepuolustusharjoitteluun keskittynyt järjestelmä. Harjoittelu sisältää hätävarjelutilanteissa tarvittavien fyysisten taitojen lisäksi paljon muita tärkeitä henkilökohtaiseen turvallisuuteen liittyviä asioita, joilla pyritään ennaltaehkäisemään vaaratilanteiden syntyä, sekä helpottamaan niissä toimimista. Kokonaisuuteen on otettu vaikutteita monien kamppailu- sekä itsepuolustuslajien parhaista opeista. Lajia pidetään jatkuvasti ajan tasalla testaamalla ja muokkaamalla nykyistä materiaalia. Opetus koostuu ydinasioista, jotka ovat ensiarvoisen tärkeitä itsepuolustuksen kannalta, sekä täydentävistä asioista, joilla pitempään harjoitteleva oppilas saadaan kehittymään jatkuvasti eteenpäin jokaisella kamppailun osa-alueella. Streetwise Systems opettaa tulemaan toimeen kaikilla kamppailun etäisyyksillä, sekä mukautumaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin tyhjin käsin tai "kättä pidemmällä". Lajissa ei kilpailla ja opetus tapahtuu täysin suomenkielellä ilman turhia kumarteluja ja asiaankuulumattomia traditioita.


KOULUTUSOHJELMAT:


MMA (VAPAAOTTELU)

Koulutuksen tavoiteena on opettaa vapaaottelun perusteita pystyssä ja matossa sekä kohentaa yleiskuntoa. Aikaisempaa kamppailulajitaustaa ei tarvita eikä erityisiä kuntovaatimuksia ole. Varustukseksi riittävät t-paita sekä verkkarit tai shortsit. Myös vesipullo on syytä ottaa mukaan. Ikäraja on 16 vuotta. Koulutus sisältää MMA Nyrkkeilyn perusteet, PAININ perusteet sekä BJJ/SW perusteet. Kesto 6KK

MMA NYRKKEILY PERUS

Kurssin koulutus on pyrkiä esittelemään nyrkkeilyä ja kuinka se mukautetaan MMA harjoitteluun. Yhdessä BJJ peruskurssin ja painin peruskurssin kanssa tämä kurssi on ensisijaisesti niille jotka haluavat edetä vapaaotteluun (MMA). Osallistuminen edellyttää BJJ peruskurssin käymistä.

MMA NYRKKEILY JATKO

Kurssilla syvennytään entistä paremmin nyrkkeilyn / potkunyrkkeilyn etäisyyksiin ja MMA:n. Tällä rakennamme sitä pohjaa joka peruskurssilla on saatu. Tekniikka arsenaali lisääntyy entisestään ja tekniikka harjoittelua kuin myös otteluharjoittelua on tasaisesti. Harjoitusten tempo on korkealla ja sparrausta on runsaasti. Osallistumien edellyttää MMA nyrkkeilyn peruskurssin suorittamista. Varusteet : nyrkkeilyhanskat, hammassuojat, säärisuojukset ja alasuojat.

KUNTONYRKKEILY PERUS

Kuntonyrkkeily on tehokasta aerobista liikuntaa, se polttaa rasvaa ja kehittää kestävyys- ja lihaskuntoa. Kuntonyrkkeilyssä harjoitellaan nyrkkeilyliikkeitä ja tekniikkaa ilman ottelemista ja kontakteja.

PAINI PERUS

Kurssilla käydään läpi painin perustekniikoita. painopiste on pysty ottelussa, jossa harjoittelemme kontrollia, otteita ja maahanvientejä. Kova perusharjoittelu antaa oppilaille vankan pohjan pystyssä pysymiseen. Yhdessä BJJ peruskurssin ja MMA nyrkkeilyn peruskurssin tämä luo pohjan tulevalle vapaaotteluharjoittelulle. Kurssin pituus määräytyy aiemmasta kokemuksesta, urheilullisista kyvyistä ja koulutuksen intensiteetistä. Osallistuminen edellyttää BJJ/MMA peruskurssin käymistä.

PAINI JATKO

Kurssin syventää entistä paremmin harjoittelijan tietämystä nyrkkeily / clinch etäisyyksien hallinnasta MMA:ssa. Tekniikka arsenaali lisääntyy entisestään ja tekniikka harjoittelua kuin myös ottelu harjoittelua on tasaisesti. Harjoitusten tempo on korkealla ja sparrausta on runsaasti. Varusteet : nyrkkeilyhanskat, MMA hanskat, hammassuojat, säärisuojukset ja alasuojat. Osallistumien edellyttää painin peruskurssin suorittamista.

BJJ PERUS

Tällä kurssilla opit perustiedot ja taidot jiu-jitsussa. Kurssilla on n. 20 kpl opintokertoja. Tämä kurssi luo pohjan tulevalle harjoittelulle jiu-jitsussa ja lukkopainissa. Kurssi on edellytyksenä kaikille muille kursseille pääsyyn.

BJJ JATKO

Tässä koulutuksessa syvennytään lähemmin mattotekniikoihin ja positioihin. Painopisteet on, tekniikan oppimisessa, omassa kehityksessä, drilleissä ja sparrauksessa jota on paljon. Osallistuminen edellyttää BJJ peruskurssin käymistä. Varustus gi bjj/judo.

BJJ / MMA (KIP) katuitsepuolustus

Koulutusohjelma niille, jotka haluavat harjoitella kadun tilanteita varten. Harjoittelu on pääsääntöisesti aivan samanlaista kuin urheilupuolella eli progressiivinen vastusharjoittelu on kaiken harjoittelun ydin mutta KIP koulutkseen sisältyy aina kadun taktiikat ja soveltuvat tekniikat. Mitään urheilu BJJ:n hienoksia ei todellakaan tehdä tässä koulutuksessa, vaan harjoittelu pyrkii olemaan mahdollisimman realistista ajatellen kadun tilanteita. Koulutukseen pääsy edellyttää kaikkien kolmen peruskurssin suorittamista (BJJ perus, MMA nyrkkeilyn perus ja painin perus ) sekä testin hyväksytty suorittaminen.

SUBMISSION WRESTLING / NO GI

Tässä koulutuksessa syvennytään erilaisen tilanteiden ja positioiden hallintaan ja lukottamiseen ilman pukua. Harjoittelu perustuu pitkälti erilaisiin drilleihin ja sparraukseen.

POKEPAINI

Koulustusohjelma järjestyksenvalvojille. Harjoittelu on pääsääntöisesti aivan samanlaista kuin urheilupuolella eli progressiivinen vastusharjoittelu on kaiken harjoittelun ydin, mutta pokepainissa painotetaan työkyvyn ylläpitoa, erilaisten harjoitteiden avulla. Ryhmään pääsee ainostaan ne henkilöt, joilla on voimassa oleva järjestyksenvalvojan kortti tai toimii työssään turva-alan tehtävissä.

KAMPPAILUKOULU 10 – 15 ikäisille tytöille ja pojille.

Kamppailukoulussa opetellaan Brasilian jiu-jitsua, painia ja nyrkkeilyä. Junnulajit on kehitetty aikuisten harjoittelemien lajien pohjalta. Erona aikuisten harrastamaan lukkopainiin tai Brasilian jiu-jitsuun on, että lasten ja nuorten jiu-jitsu harjoittelusta on jätetty pois vaaralliset lukot ja kuristukset.
Ensimmäinen kurssi alkaa 09.03.2013 ! INFOA kamppailukoulusta ja sen tavoitteesta (pdf-tiedosto)

TOIMINNALLINEN JA KAHVAKUULA HARJOITTELU

Vaihtoehto perinteiselle voimaharjoittelulle, toiminnallista liikuntaa, voimaa ja kestävyyttä. Kahvakuulien kanssa voi treenata voimaa, notkeutta, tasapainoa ja kestävyyttä, harjoittelun ollessa erittäin monipuolista ja hauskaa. Tämä kurssi on johdanto kurssi, jossa osallistujat oppivat harjoitukset, jotka muodostavat perustan kaikille kahvakuula koulutuksille. Lyhyt ja intensiivinen harjoittelu keskittyy oikean tekniikan ymmärtämiseen ja oppimiseen.


ERIKOISPALVELUJA:


Olemme avoimia kaikille toimintaan niin kauan kuin se ei kilpaile Kombat Klubin oman toiminnan kanssa.

Yksityistunnit

Voit nostaa treenaamisesi uudelle tasolle ottamalla yksityistunteja meidän ohjaajilta. Tarjoamme järjestelyt ja apua kaikissa kamppailulajeissa mitä meillä on tarjota ja myös liikunnan eri muotoja. oppitunnit räätälöidään asiakkaan tarpeen mukaan. Sinun ei tarvitse olla seuran jäsen varataksesi tunteja, olemme avoimia kaikille.

Liikunta ja kamppailulajikoulutus

Yrityksillä yhdistyksillä ja muilla ryhmillä on mahdollisuus saada opetusta kaikissa koulutuksissamme. Työpaikkaliikunta isoille tai pienemmille ryhmille, lajiesittelyn tai sovitun harjoituksenmuodossa. Tarjoamme liikunta- ja kamppailulajikoulutusta klubillamme kaikille sitä tarvitseville. Kaikki harjoitukset räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaan.

Polttarit ja muut hauskat tapahtumat

Moni polttariporukka miettii mitä källiä järjestäisi sulhaselle tai morsiammelle. Tarjoamme myös tällaisiin tilaisuuksiin osaamistamme. Tilauksissa otamme huomioon asiakkaan toiveet ja lupaamme sinulle unohtumattoman kokemuksen.

Lajiesittelyt

Läpileikkaus klubillamme harjoitettavista lajeista tai harjoitukset eri ryhmille.